Hrvaska - CEP

Dejstva

Zakaj so CEP-ke najboljše kompresijske športne nogavice na trgu

Športne nogavice CEP so ene redkih kompresijskih nogavic na trgu, ki imajo večjo kompresijo pri gležnju kot pod kolenom, kar omogoča lažje vračanje krvi iz nog proti srcu ter hitrejšo razgradnjo laktata. Nekatere konkurenčne znamke kompresijskih nogavic imajo večjo kompresijo pod kolenom, kot pri gležnju. To zavira pretok krvi, je zdravju nevarno, poleg tega pa onemogoča razgradnjo odpadnih snovi v krvi. Bodite pozorni na ta dejstva, ki lahko poslabšajo vaš športni nastop in poslabšajo vaše počutje.

CEP - vodilni na področjo kompresijske športne opreme

priponki si lahko preberete ameriško študijo v angleškem jeziku, zakaj so športne nogavice CEP najboljše na svetovnem trgu, kako kompresija pozitivno vpliva na športno aktivnost in primerjavo, zakaj je CEP boljši od ostalih blagovnih znamk, ki ponujajo kompresijsko športno opremo.

Test v Poletu

Tukaj si lahko preberete neplačan in nenaročen članek iz revije Polet.

Odlična ocena za CEP-ke v reviji SOKOL

V reviji SOKOL so testirali tekaške kompresijske nogavice CEP. Odzivi rekreativcev s testne skupine so odlični, lahko pa si jih preberete na tej povezavi.

Revija SOKOL ocenila kompresijske kolesarske hlače CEP

Preberite kaj o kompresijskih kolesarskih hlačah CEP menijo strokovnjaki v reviji SOKOL. 

CEP-ke v vročini

Za vas smo zbrali odzive ali so CEP-ke lahko poleti vroče? Odgovor je ne. Edino kar morate storiti je, da jih pred ali med tekom poškropite z vodo, ki ostane na tkanini oz. nogavici, ki vam potem hladi noge. Tukaj pa si lahko preberete odzive Daneje Grandovec in Roberta Kotnika, ki sta tekla v CEP-kah na maratonu v Barceloni na EP v atletiki, kjer je bila temperatura zraka več kot 30 stopinj celzija.

Kompresijske nogavice dokazano pripomorejo k boljšim rezultatom

V slovenskem strokovnem glasilu Vrhunski dosežek je objavljena raziskava Andrewa Hamiltona (2008) o kompresijskih nogavicah, kjer je znanstveno dokazano, da te pomagajo k boljšim tekaškim dosežkom. Članek si lahko preberete tukaj.

Raziskava univerze v Nurnbergu:

V priponki si lahko ogledate raziskavo univerze v Nurnbergu o vplivu kompresijskih nogavic na fizične dejavnike, ki vplivajo na tek. Raziskava je v angleškem jeziku.

Raziskava Tehnične Univerze v Dresdnu:

Raziskava je pokazala, da se pri teku z nogavicami CEP dejansko poveča cirkulacija krvi za 30%. Raziskava je v angleškem jeziku.

Raziskava dr. Jurgena Zapfa z inštituta Zagomed:

V priponki raziskava o testih 19 maratoncev v času treninga in tekmovanj. Ugotovljeno je, da nogavice CEP preprečujejo morebiten nastanek poškodb, hkrati pa omogočajo lahkotnejši tek. Raziskava je v angleškem jeziku.

Raziskave o ogrevalnem učinku in učinku hlajenja nogavic CEP na noge:

Raziskava je pokazala, da suhe nogavice CEP nekoliko bolj grejejo noge, kot ostale nogavice. Ta efekt je pozitiven v mrzlem vremenu. Zaradi bojazni športnikov, da bi jih v vročem vremenu nogavice CEP motile je bila narejena raziskava, ki je ugotovila, da je v vročem vremenu učinek hlajenja nogavic CEP v primerjavi z ostalimi nogavicami izredno visok. Ni pa še dokončno dognano ali je to zaradi močnega znojenja v visoki vročini ali zaradi hlajenja (škropljenja) nog z vodo na okrepčevalnicah. Samo hlajenje z vodo oz. znojem pa ne vpliva bistveno na cirkulacijo krvi, ki jo v prvi meri zagotavlja kompresijski oprijem. Raziskava je v angleškem jeziku.

World runner:

Švedski izvod revije "World runner" je testiral kompresijske športne nogavice. Zmago so z najvišjo oceno osvojile športne nogavice CEP. Kratki komentar se je glasil: Dajo izredno dobro oporo in izjemen občutek pri teku. Rezultati.

CEP nogavice za smučanje.

ohranjajo več toplote kot ostale nogavice:Kompresijske smučarske nogavice CEP povečajo obtok krvi za 30 do 40 odstotkov, ki posledično bolj ogreva noge. Na sliki lahko vidite, da nogavice s CellTex® tekstilom (ki pomaga pri povečanju krvnega obtoka) noge ogrevajo za 0,6 stopinje bolj, kot navaden tekstil

Naroči se na novice CEP