Hrvaska - CEP

Kompresija "made by medi" - "made in Germany"

ZAKAJ KOMPRESIJA?

Vsaka celica v človeškem telesu potrebuje energijo v obliki kisika, kar poteka preko krvi. Boljša je cirkulacija krvi v žilah, bolje so mišice preskrbljene s kisikom. Ravno to je naloga kompresija – boljša prekrvavitev, pri čemer je potrebno poudariti, da niso vse vrste kompresije enake.

KOMPRESIJSKA TEHNOLOGIJA MEDI ULTIMATE?

Kompresija medi je sinonim za inovacijo, tehnologijo ter izkušenost v športu in medicini. Naši začetki segajo v leto 1951. Naša prednost se skriva predvsem v edinstvenem znanju: v vseh naših izdelkih so združeni rezultati 60 let raziskav in razvoja na področju kompresije. Najnaprednejša tehnologija tkanja "made by medi", številka 1 na področju medicinske kompresije v svetu, nam omogoča, da kompresijska vlakna v nosilni material vtkemo izjemno natančno in točno tja, kjer je to potrebno.
 Zelo pomemben enakomeren padec kompresije od gležnja navzgor po nogi, ki ga vse kompresijske nogavice podjetja medi, ki so izdelane v Nemčiji, imajo. Rezultat: fiziološko optimalen profil pritiska, ki poveča vašo moč in vzdržljivost ter vam zagotavlja hitrejšo regeneracijo.

DELOVANJE KOMPRESIJE in KOMPRESIJSKIH NOGAVIC

V telesu imamo dva tipa žil, arterije in vene. Arterijska kri je bogata s kisikom iz pljuč ter hranilnimi snovmi iz prebavil. Kri teče iz arterij v kapilare, te oddajo kisik in hranila celicam ter sprejmejo odpadne snovi in ogljikov dioksid iz celic. Iz kapilar se kri vrača v srce po venah.

Mišice in vitalni organi športnikov ob gibanju potrebujejo kisik. Raziskave so pokazale, da pritisk na arterije ob uporabi kompresijskih športnih nogavic CEP (12-18mmHg) povzroči, da se notranje stene arterij razširijo. Zato se pretok krvi med aktivnostjo poveča za 40% in med mirovanjem za 30% (dr. R. Bochman, tehnična univerza v Dresdnu, raziskava v angleškem jeziku dostopna na podstrani dejstva), kar pripomore k temu, da mišice dobijo več kisika (sliki spodaj).

Arterija - povečan pretok krvi ob uporabi nogavic CEP

Slika 1: Arterija - povečan pretok krvi ob uporabi nogavic CEP

Arterija - normalen pretok krvi

Slika 2: Arterija - normalen pretok krvi

Medtem ko arterijska kri teče aktivno, pa venska kri teče pasivno. Športne kompresijske nogavice CEP so ene redkih, ki pri gležnju zagotavljajo večjo kompresijo kot pod kolenom, kar pomaga krvi, da se zaradi vleka gravitacije po venah lažje vrača v srce ter istočasno s pomočjo kapilar zmanjšuje količino laktata in ostalih odpadnih snovi v telesu. Zunanji pritisk kompresijske nogavice namreč zoži veno in venske zaklopke lahko spet opravljajo svojo funkcijo. Zaradi teh dejstev vam pri športnih aktivnostih priporočamo nošenje športnih kompresijskih nogavic CEP.

Naroči se na novice CEP